jueves, 3 de mayo de 2012

Neix 'Arraïtz araneses', un blog d'informació de la Vall d'Aran

L'autor, Iñaki Delaurens, abordarà notícies d'àmbit local i d'altres que siguin d'interès pel lector aranès | El blog pretén donar difusió a la llengua, cultura, i realitat social del territori


La Vanguardia en català | 03/05/2012 - 11:52h
Redacció (Barcelona).- Arraïtz araneses (Arrels aranesesés) el nou blog d'Iñaki Delaurens a La Vanguardia.com, que neix amb l'objectiu de donar difusió a la llengua, cultura, i realitat social del territori de la Vall d'Aran
Es tracta d'un blog d’informació de la Vall d'Aran de caire generalista, tot i que també hi haurà lloc per a notícies d’àmbit més ampli que siguin d’interès pel lector aranès. L'autor del blog considera que en tractar-se d’un blog en aranès, és important que els temes siguin atractius per a la gent que coneix la llengua, en la seva majoria, veïns de la Vall d’Aran.
"L’aranès és una llengua que no ha gaudit de gaire presència en els mitjans de comunicació al llarg de la història, i per això comunicar en aranès comporta una responsabilitat social", comenta Iñaki Delaurens. "Amb aquest blog espero donar difusió a la llengua, cultura, i realitat social del territori".

Delaurens ha treballat com a periodista al Diari de Tarragona encarregat de la informació esportiva de Reus; al suplement Cultura/s de La Vanguardia; i ha produït un documental sobre la ‘Crema der Haro’ de Les, una festa popular, que s’està editant; també ha escrit un reportatge a fons per a la revista Descobrir sobre la mineria a la Vall d’Aran.
Actualment, l'autor del blog Arraïtz araneses col·labora en aranès amb el Jornalet un diari digital en occità; participa en la tertúlia esportiva de dilluns a Constantí Ràdio, entre d'altresAixí doncsDelaurens s'ha centrat en una altra de les seves passions: el periodisme. Dintre d’aquesta disciplina l'autor d'aquest nou blog en aranès es declara coneixedor del Nou Periodisme "de Wolfe, Capote, Thompson i companyia", tot i que afirma saber-se moure per les tres branques principals amb soltesa: premsa escrita, ràdio i televisió. 
Ja podeu accedir a la lectura del seu primer article al seu nou blog.

No hay comentarios: