miércoles, 16 de noviembre de 2011

El sueño del Everest, en marcha


Imágenes del trekking hasta el campo base del Everest de la expedición liderada por Edurne PasabanVaqueira té en compte la crisi i espera menys esquiadors

  • L'estació obrirà la temporada després d'una inversió de sis milions d'euros
ELPERIÒDIC
BARCELONA


Periodic
L'estació de Vaquèira-Beret. Foto: ACN
L'estació d'esquí de Vaquèira Beret obre la temporada després d'una inversió de sis milions i mirant al cel a l'espera de què la neu arribi aquest mes i especialment abans del pont de primers de desembre, segons Aureli Bisbe, director general de Vaquèira Bisbe ha explicat que davant la crisi el que s'ha fet és dissenyar una oferta el més àmplia possible per adaptar-se al màxim de perfils de famílies i per cobrir els diferents nivells de poder adquisitiu. Tot i això, la prudència de l'empresa fa que hagin dissenyat un pressupost per aquesta temporada amb la previsió de 600.000 visitants, molt per sota dels poc més de 700.000 que van utilitzar les pistes durant la temporada passada.
Dels sis milions d'euros que s'han invertit aquest any, un 40% menys que la temporada passada que es van destinar 10 milions, la meitat s'han dirigit a la producció de neu. Per a aquesta temporada s'estrena el llac artificial construït al costat del Pla de Beret, actualment ple d'aigua de les pluges dels últims mesos.
Entre les inversions més destacades està l'acord subscrit amb la marca de cerveses San Miguel. Aquest acord suposa destinar la Cafeteria Bonaigua a un nou espai per servir tapes i còctels que farà l'empresari de la nit de Barcelona, Javier de las Muelas, segons ha explicat Roberto Buil, director comercial de l'estació.
Un acord d'aquestes característiques ja es va fer l'any passat amb la marc de champagne Moet Chandon, amb un grà èxit, segons ha explicat a l'ACN Buil.
A més d'aquestes inversions, hi ha hagut altres que s'han destinat a la compra de maquinària per aplanar neu i cobrir tres pistes més amb telecadires, entre d'altres actuacions.
Aureli ha explicat les xifres que preveu tancar aquest any i que suposen obtenir un benefici lleugerament per sobre dels 2 milions d'euros, contra els 3,8 milions que es van obtenir l'any passat.
ELS PREUS / La política de preus de Vaquèira Beret no passa per «rebentar preus»' si no ben bé el contrari i en aquest sentit, Bisbe ha explicat que el forfet es comercialitzarà a 46 euros, un euro més que l'any passat. «Davant la crisi més flexibilitat» amb una bateria molt àmplia d'ofertes de preus, ha explicat Bisbe.
BRITÀNICS / Buil també ha indicat que per aquest any han arribat a un acord amb l'operador britànic Tomas Cook, que operarà a l'aeroport d'Alguaire i que preveu portar 16.000 persones a Andorra. L'acord suposa destinar uns 75 llits setmanals de les instal·lacions de Vaquèira Beret. Bisbe ha dit que l'objectiu de l'estació és atraure famílies angleses d'un poder adquisitiu mig, «i mai baixar preus» per fer la competència amb les pistes low cost del Pirineu.
Davant la incertesa de visitants per aquesta temporada, i després de dos anys amb els sous congelats, Bisbe ha explicat que aquest any s'ha arribat a un acord amb la representació dels treballadors que passa per un increment salarial a tres franges. Els empleats que guanyen menys se'ls incrementa el sou el que més, els que estan a la franja intermitja se'ls augmenta una mica i els que guanyen molt se'ls congela el sou, ha explicat el director general.
Fuente: El Periòdic

Muy buena película de esquí

Película de esquí con importantes premios:


All.I.Can. Official Teaser from Sherpas Cinema on Vimeo.

"El mejor largometraje de Cine de Montaña" - Banff Mountain Film Festival 2011
"Mejor Documental" - Festival de Cine de Montreal IF3 2011
"Visual más innovadoras FX" - Festival de Cine de Montreal IF3 2011