martes, 29 de noviembre de 2011

Baqueira Beret informa


Se prevé un cambio del tiempo para los próximos días 2 y 3 de Diciembre.
Una entrada de viento del noroeste podría dejar unos espesores de nieve entre 25 y 35 cms, acompañados de un descenso de las temperaturas.
Si se confirma la previsión, procederemos a una apertura progresiva. Empezaríamos con la Cara Norte y si podemos producir nieve, se irían acondicionando las zonas de Debutantes, Cabana, Mirador y la conexión con Argulls en Baqueira. Argulls actualmente tiene nieve.
En Beret, Reina y Debutantes. Después Blanhiblar. Lo más complejo será la conexión por el Vista Beret. Puntualmente les seguiremos informando.La falta de neu deixa en l'aire l'arrencada de la campanya d'esquí en l'inici del pont


Boí retarda l'obertura fins al dia 6 i la resta confia en el temporal anunciat per a finals de setmana

H.C./R.R. | LLEIDA / DIARI SEGRE
Segons el servei de meteorologia de la Generalitat, la situació podria començar a canviar a partir de dimecres a la nit amb l'arribada d'un front fred i milloraria divendres amb nevades. Amb aquesta informació, la majoria d'estacions de Lleida prefereixen esperar a divendres per confirmar la seua obertura el cap de setmana. Però la incertesa es manté. Alguna, com Boí Taüll, va fer oficial ahir que retarda l'estrena de la temporada al dia 6, quatre dies després del que es preveia, de manera que calcula que salvarà la segona part del pont.
Sense que hagi nevat pràcticament des del dia 22 i amb els termòmetres al revés (la inversió tèrmica deixa el fred a les valls i les temperatures més suaus a les cotes altes), les estacions d'esquí del Pirineu de Lleida no han fet prou provisió de neu per iniciar encara la temporada, quan falten quatre dies perquè comenci el macropont de la Constitució. N'hi ha a les cotes molt altes (a partir dels 2.100 metres) però a la part mitjana i baixa dels complexos no fa prou fred per produir una bona capa de neu artificial.
El dia anterior obrirà el resort d'hotels i altres serveis al Pla de l'Ermita. L'objectiu de l'estació és garantir els descensos en tota la seua longitud fins a peu de pistes amb la innivació de la part baixa. Alguns hostalers del Pirineu es pronunciaven ahir en el mateix sentit.
El president de la Federació d'Hostaleria, Juan Antonio Serrano, va dir que el volum de reserves per a la primera part del pont no és l'òptim i va considerar que els aficionats a l'esquí s'esperaran fins a última hora per confirmar la seua destinació. En canvi, va confiar que a partir del dijous de la setmana que ve l'afluència de turistes i d'esquiadors s'animi. Aureli Bisbe, director general de Baqueira, espera que es compleixin les previsions per als dos primers dies de desembre, cosa que permetria una obertura parcial i gradual de l'estació.
S'ha de recordar que el complex aranès tenia previst inicialment obrir dissabte passat, però va ajornar la data a l'espera que finalitzi aquest càlid novembre. Les estacions de l'extinta Gran Pallars (ara Ski Pallars), Espot Esquí i Port Ainé, miren de mantindre la innivació per oferir el cap de setmana el màxim nombre de pistes en condicions. Tot i així, el temps suau impedeix que la innivació es mantingui durant moltes hores.

Per sota de la mitjana

De fet, les estimacions de la Confederació Hidrogràfica de l'Ebre sobre l'acumulació de neu a les capçaleres dels rius evidencien que el gruix acumulat en l'actualitat no arriba al de l'any passat per aquestes dates ni a la mitjana dels últims cinc anys. A la Noguera Pallaresa se n'hi acumulen 74 hectòmetres i a la Garona, 64.

No hay comentarios: