miércoles, 10 de noviembre de 2010

Baqueira afronta amb optimisme la temporada

 Societat Fuente: Viure als Pirineus
Baqueira Beret espera tenir una "excel·lent" temporada de neu. El seu director general, Aureli Bisbe, va assegurar aquest dilluns en la presentació de l'estació a Barcelona que la meteorologia és favorable i hi ha hagut més reserves que l'any passat. Bisbe va explicar que, a banda del turisme de proximitat -el més nombrós-, han intentat buscar visitants de més enllà de Catalunya, l'Estat espanyol, Portugal i França. Per P. Mateu.
Fotografia relacionada amb la imatgeImatge de l'estand de Baqueira Beret a l'Illa Diagonal.
Segons va dir Aureli Bisbe, confien en què la posada en marxa de l'aeroport d'Alguaire sigui un punt d'inflexió per captar turisme llunyà. L'estació ha invertit 11,5 milions d'euros en l'adequació de les pistes i els serveis. Entre les novetats, Bisbe va destacar un nou telecadira i una cafeteria.

El director general de Baqueira Beret es va mostrar confiat que la temporada, que està previst que s'inauguri el darrer cap de setmana de novembre, sigui millor que l'anterior. Bisbe va afirmar que les condicions meteorològiques sembla que seran favorables i això s'ha traduït en un major interès per part del públic que, hores d'ara, ha fet més reserves que a la mateixa alçada de 2009. Tot i això, l'executiu de l'estació es mostra prudent, ja que fa uns anys que gran part de les reserves es deixen per a l'últim moment.

L'estació lleidatana sempre ha buscat un mercat de proximitat, la seva veritable força, segons Bisbe. No obstant això, la posada en marxa de l'aeroport d'Alguaire al mes de gener suposa una oportunitat, segons ha afirmat, per anar més enllà i fer-se veure a països més llunyans. De fet, aquest any Baqueira s'ha promocionat a fires internacionals de la mà de la Generalitat.

"El temps ho dirà", va declarar Bisbe en relació a les oportunitats que genera la nova infraestructura. "Però hi ha unes instal·lacions impressionants i hem d'intentar fer-les servir", va afegir el directiu, que es va mostrar convençut que les estacions intentaran treure'n profit.

Més inversions

Baqueira ha invertit 11,5 milions d'euros abans de la inauguració de la temporada. Gran part d'aquesta inversió, que és superior a la de l'any passat, s'ha destinat a la col·locació d'un nou telecadira per a sis persones a la cara nord de l'estació. Segons Bisbe, aquesta instal·lació eliminarà cues a altres cadires i redistribuirà la gent.

A més, s'ha posat en marxa una nova cafeteria, que ha estat qualificada pel director general com a 'diferent a la resta'. Entre altres coses, es podrà obrir a la nit i reservar per fer sopars de grup.

Pel que fa als accessos, durant la passada primavera es va asfaltar la carretera entre Baqueira i el port de la Bonaigua. Actualment, segons Bisbe, es treballa a tota pressa per tal que la carretera entre Salardú i Baqueira estigui adequada abans de l'inici de temporada.

Temporada llarga

La d'enguany serà una temporada llarga, segons el director general de Baqueira Beret. El tancament està previst per al 25 d'abril, el dilluns de Pasqua. Bisbe va explicar que el comportament dels visitants durant la primavera sempre és una incògnita. "A la gent li costa" esquiar a la primavera. L'època entre Sant Josep i Setmana Santa "costarà", va declarar, "però intentarem que pugin".

El preu dels forfets són una mica més cars que l'any passat, ja que repercuteixen l'increment de l'IVA. En canvi, els forfets de temporada es mantenen i, per tant, l'empresa absorbeix la pujada de l'impost.

No hay comentarios: